Як компанії перенести діяльність на новий ринок?

Війна в Україні триває. Економіка завмерла, бізнес зазнає втрат. В нестабільні часи особливо важливо бути гнучким та приймати неординарні рішення. Кожна проблема може стати новою можливістю.

Подумаймо, як можна не лише врятувати компанію, а й розширити її можливості та відкрити нові горизонти. Рішення просте – перенести бізнес на інший ринок: з більш розвиненою економікою, високим доходом населення, розвиненим середнім класом та єдиним економічним простором.

Ви можете купити готову компанію в обраній країні або зареєструвати нову (ТОВ чи ФОП) самостійно. Також можна відкрити філіал вашої української компанії за кордоном.

Серед країн, найбільш привабливих для ведення бізнесу можна назвати Великобританію, Швейцарію, Нідерланди, ОАЕ та Кіпр. Ці країни мають відносно низький корпоративний податок та гнучку систему оподаткування. Крім того – повна відсутність бюрократичних чи корупційних складнощів під час відкриття або ведення бізнесу.

Навіть якщо у вас немає змоги залишити територію України, ви можете продовжувати роботу. Компанію можна відкрити та зареєструвати у податковій онлайн. Відкриття бізнес рахунку також можливе дистанційно або через уповноважену особу. Якщо ви залишаєтесь в Україні – ідеальний варіант – повністю перенести діяльність у віртуальний простір і продовжити роботу на міжнародному ринку.

Якщо ж ви вже перебуваєте за кордоном, для вас доступна можливість відкрити приватного підприємця на території ЄС. Це знизить податкове навантаження, витрати на ведення бізнесу і дозволить отримувати дотації від держави та неурядових організацій. Важливо в новій країні мати людину, що запевнить інтеграцію бізнесу та працівників. Це значним чином стосується побутових питань, вирішення яких може зайняти багато часу, якщо ви не місцевий.

На що звертати увагу при виборі нового ринку?

Бажаємо вашому бізнесу успіхів та процвітання!

Більше цікавого

hedgehog_banner_v1
15 грудня 2023

Підписання меморандуму з Державним університетом інфраструктури та технологій

Company News
jaksho_vy_vyihaly_za_kordon
15 грудня 2023

Якщо ви виїхали за кордон: Ваші права та можливості у країнах Європи

Self Development
chim_zaynyatysya_u_vilnyi_chas
15 грудня 2023

Чим зайнятися у вільний час. ТОП безкоштовних курсів

Self Development