Скільки коштує знайти працівника? Вартість послуг рекрутингової агенції

Кожна компанія рано чи пізно стикається з необхідністю наймати співробітників. У цей момент керівник стає перед вибором:

Деякі з цих варіантів здаються практично безплатними, а деякі – обіцяють серйозні витрати. Чи це так насправді? Які підводні камені, ризики та приховані платежі приховує кожен із цих варіантів? Скільки коштуватиме наймання персоналу в Києві?

Розгляньмо кожен із варіантів докладніше.

Наймати співробітника самостійно

Час гроші. Час керівника – великі гроші. Порахуйте, скільки коштує година роботи керівника, помножте на кількість годин, які керівник присвятить цій задачі: перегляд резюме, дзвінки кандидатам, інтерв’ю, навчання… Варто врахувати високий ризик того, що співробітник не пройде випробувальний термін, і весь цикл найму доведеться повторити заново. Весь цей час компанія методично втрачатиме прибуток. Новий співробітник спочатку не приносить прибутку компанії. Що ж ми отримуємо:

Додайте до цього ще недоотримання прибутку компанії через відсутність співробітника. Наприклад, вам потрібен менеджер з продажу, який щомісяця приноситиме вашій компанії від 3 до 4 тисяч доларів. Це велика сума: чим довше ви шукаєте співробітника, тим більше втрат.

Оскільки самостійно закрити вакансію навряд чи вийде за місяць, то отриману суму множимо вдвічі чи навіть утричі.

Працювати з фрілансером-рекрутером

Для багатьох маленьких компаній це здається найпростішим та найбезпечнішим рішенням. Розгляньмо, яке підводне каміння приховує ця можливість.

Вартість послуг фрілансера в основному фіксована і становить близько 500 – 800 доларів. Роботодавець не несе додаткових фінансових, ні тимчасових витрат на оренду. Що отримуємо?

Співпраця з фрілансером все ще несе в собі ризики, але за відповідального підходу до пошуку спеціаліста та правильного укладення договору їх можна зменшити. У підсумку, вартість найму може вийти як 1200 доларів, так і вдвічі більше – за відсутності гарантії з боку спеціаліста.

Найняти рекрутера в штат

Тут важливо враховувати юридичні тонкощі, пов’язані з прийняттям у штат нової одиниці, постійним характером витрат. Крім того, необхідно врахувати вартість найму самого рекрутера.

Порахуймо вартість найму співробітника:

Розглянувши це рішення, варто додати вартість найму рекрутера (її ми порахуємо за однією із запропонованих схем: через фрілансера або рекрутингове агентство) Найняти рекрутера в штат буде оптимальним рішенням у разі постійного найму великої кількості працівників. Необхідно надати належний обсяг роботи для штатного рекрутера. Згідно з дослідженнями EvoTalents, на місяць більшість рекрутерів закриває від 3 до 6 позицій. В результаті, за максимальної ефективності роботи рекрутера, наймання кожного співробітника коштуватиме 200 доларів. До переваг варто віднести повне занурення в компанію та гнучкість – швидке реагування на будь-які зміни.

Працювати з рекрутинговою агенцією

Рекрутингове агентство може закрити вакансію швидше завдяки великій базі кандидатів. Вартість послуг рекрутингових агенцій становить від 12% до 18% річного окладу кандидата. Підбір спеціаліста коштуватиме:

Це найбільш комфортне рішення та безпечне рішення: керівник не витрачає особистий час на підбір, отримує гарантію на працівника. Співробітник максимально відповідатиме посаді, що скоротить його термін окупності.

Кожна компанія самостійно приймає рішення щодо наймання співробітника. Якщо ви шукаєте найбезпечніший метод підбору – варто розглянути роботу з рекрутинговою агенцією, а якщо вам постійно потрібно закривати велику кількість вакансій – має сенс найняти рекрутера в штат. Важливо зважити всі ризики та можливості від кожного методу найму. А також співвіднести це з вартістю підбору персоналу.

Більше цікавого

hedgehog_banner_v1
15 грудня 2023

Підписання меморандуму з Державним університетом інфраструктури та технологій

Company News
jaksho_vy_vyihaly_za_kordon
15 грудня 2023

Якщо ви виїхали за кордон: Ваші права та можливості у країнах Європи

Self Development
chim_zaynyatysya_u_vilnyi_chas
15 грудня 2023

Чим зайнятися у вільний час. ТОП безкоштовних курсів

Self Development