Підтримка команди під час війни. Кейс HedgeHog

Попри повномасштабну війну, компанія HedgeHog не припинила свою роботу. Роль HR-менеджерів набула нового значення як для нас, так і для наших партнерів, компаній замовників. Усі ми пережили невідомі нам раніше емоції та стани. Аби продовжувати роботу, ситуація потребувала швидких і сміливих реакцій та рішень. Розповімо, як HedgeHog пройшли цей шлях, та які рішення ми знайшли.

Нагадаємо, що ми надаємо послуги HR консалтингу деяким логістичним компаніям, тому в зоні нашої відповідальності була не лише команда HedgeHog, а й команди наших клієнтів.

Перше, що необхідно було зробити – оцінити ситуацію, визначити пріоритети та створити хоча б який план дій. У перші тижні війни найважливішим було питання безпеки. Для цього перед HR-ом постала задача побудувати особистий зв’язок з кожним працівником, щоб зрозуміти його стан, ситуації в якій опинився він і його родина, плани та якої саме допомоги він потребує. На цьому етапі було важливо донести позицію компанії у забезпеченні підтримки та наданні конкретної допомоги своїм працівникам. Впевнитися, що у ці тяжкі часи вони не залишилися наодинці з проблемами.

Ми визначили конкретні запити та задачі які компанія змогла взяти на себе:

Кожне рішення щодо переваг та допомоги було зваженим та свідомим, з урахуванням бюджетів та реальних можливостей компанії. Головною задачею HR-менеджерів у цьому процесі було збалансувати дві складові: потреби співробітників та можливості компанії.

Опанувавши ситуацію, ми стали працювати над автоматизацією питань підтримки – було прийнято рішення створити відділ турботи. Це було важливе рішення, оскільки HR-менеджери мали повернутися до інших задач, а згодом і до відновлення рекрутингу. Оскільки наші клієнти, логістичні компанії працюють на ринок США та Європи, відповідно команди не перестали працювати та виконувати свої обов’язки, як не перестали рости та створювати нові робочі місця.

Отже, команда турботи – це більш злагоджений та масштабний рівень підтримки. У нашому випадку до роботи залучили HR та event-менеджерів, психологів, юристів, закупників. Було створено гарячу лінію, надано чіткі інструкції щодо переїзду, оформленню і т ін. А згодом було створено сайт, де ми зібрали буквально все, в одному місці: форма для створення запиту на допомогу, перелік питань з якими працюємо, відповіді на часті запитання, корисна інформація тощо.

Висновки які зробили ми та наші клієнти, щодо підтримки команди під час війни:
– Ваші люди – ще найкраща інвестиція компанії. Підтримка працівників – стане для компанії лояльністю та сильним HR брендом;
– Відділ турботи що був створений на час надзвичайних ситуацій, відтепер функціонує постійно. Це стандарт, якого вимагають нестабільні часи;
– Пріоритетами для HR-менеджера стала допомога бізнесу з налагодженням робочих процесів, та супровід окремо кожного спеціаліста.

Однією з головних цінностей HedgeHog є люди. Але просто говорити про це недостатньо. Це треба доводити.

Залишатися осторонь таких подій, як війна, для Hedgehog було неможливо. Адже кожен роботодавець несе відповідальність за своїх людей. І підтримуючи свою команду, він підтримує свій бізнес, а отже і всю Україну.

Більше цікавого

hedgehog_banner_v1
15 грудня 2023

Підписання меморандуму з Державним університетом інфраструктури та технологій

Company News
jaksho_vy_vyihaly_za_kordon
15 грудня 2023

Якщо ви виїхали за кордон: Ваші права та можливості у країнах Європи

Self Development
chim_zaynyatysya_u_vilnyi_chas
15 грудня 2023

Чим зайнятися у вільний час. ТОП безкоштовних курсів

Self Development